Se vores anmeldelser
4.5/5

Ring til os

Send mail

Book

Oplevelser i området

Hessellund Sø-Camping ligger lige midt i Jylland med 25 km. til Viborg og Herning. Området er fuld af oplevelser uanset om dine krav er historie, kulturelle eller aktive.

Her på siden giver vi ideer til, hvad tiden kan gå med udenfor campingpladsen, mange andre ideer kan du også finde på www.visitviborg.dk og www.visitherning.dk 

Vil du på ture lidt længere væk kan du søge på www.visitskive.dk som også har mange gode forslag både når det regner og når solen skinner.

Å-dalen - Nyd naturen ved Karup Å

Da campingpladsen ligger ned til den flotte ådal, har man alle muligheder for at få en stor naturoplevelse på en vandretur i ådalen, uanset om du vælger stisystemet ind mod Karup by, eller vælger den modsatte vej, hvor campingpladsen har 3 km å-strækning med fiskeret.

Ulvedalen

Historien om Jens Langkniv begyndte i 1600 tallet, da delefogeden krævede Jens’ mor brændt på bålet som heks. Jens hævnede moderen ved at stikke sin kniv i delefogeden – og blev som straf dømt fredløs. I årevis drev han rundt i skovene sammen med sin rakkerbande. Et af hans tilholdssteder var den 32 meter lange langdysse i Ulvedal plantage ved Karup.

Alhedestien

går mellem Viborg og Herning og følger den nedlagte jernbane, Alhedebanen. Stien passerer de naturskønne Dollerup Bakker og går gennem de store kongeskove - Stendal, Havredal og Ulvedal Plantager.

De tyske flygtningekirkegårde

Tæt på Karup nærmere bestemt i Gedhus lidt syd for Kølvrå og i Grove vest for Flyvestation Karup ligger to flygtningekirkegårde, der fungerede som begravelsespladser indtil 1950. Efter en overenskomst mellem den danske og den tyske regering af 3. oktober 1962, samlede man i årene 1962-66 de 15.000 flygtningegrave og over 10.000 soldatergrave som var fordelt på 475 danske kirkegårde på i alt 34 kirkegårde.

Flymuseet

Det lille flymuseum ved flyvestation Karup er også et besøg værd. Her kan du prøve katapulætsædet, se gamle fly og lære om flyvevåbenets historie.